středový obrázek

Aktuality

Zveme Vás na II. národní kongres o Božím milosrdenství v ČR!

Ve dnech 23. – 25. května 2014 proběhne ve Slavkovicích a v Novém Městě na Moravě druhý národní kongres o Božím milosrdenství v ČR pod heslem „Ty jsi svědek mého milosrdenství“.

Kongres se koná v rámci myšlenky celosvětových kongresů o Božím milosrdenství, které od roku 2008 probíhají po celém světě. První kongres v ČR se konal ve Slavkovicích a v Novém Městě na Moravě ve dnech 20. – 22. května 2011. Fotogalerii z prvního kongresu si můžete prohlédnout na stránkách poutního kostela Božího milosrdenství ve Slavkovicích.

 

Program kongresu

V březnu bude zveřejněn podrobný program kongresu, již nyní ale víme, že kongres zahájí Mons. Vojtěch Cikrle, biskup brněnský, který v pátek 23. května odslouží mši svatou u kostela Božího milosrdenství ve Slavkovicích.

V sobotu a v neděli dopoledne (24. – 25. května), se budou konat v kulturním domě v Novém Městě na Moravě přednášky. V sobotu odpoledne bude program pokračovat ve Slavkovicích, nad kostelem.

Kongres zakončí slavností mše svatá s odevzdáním Božímu milosrdenství, kterou bude sloužit Mons. Jan Graubner, arcibiskup olomoucký a metropolita moravský, v neděli 25. května 2014 od 15.00 hod. ve Slavkovicích, v areálu nad kostelem.

Očekáváme, že kongres obohatí svou účastí biskupové z Moravy a Čech, a hosté ze zahraničí.

Přihlášky na kongres

Pokud se chcete zúčastnit přednášek, je nutné se přihlásit (kapacita sálu je omezená).

Přihlásit se k účasti na kongresu je možné na tel. čísle: 566 502 855, nebo emailem: info@slavkovice.cz Prosíme, uveďte svou poštovní adresu, zda máte zájem o informace ohledně ubytování a stravování a zanechejte na sebe také telefonické spojení. Rozhoduje pořadí přihlášek.

Pokud nemáte zájem o přednášky, ale chcete se zúčastnit jen mší svatých a nepotřebujete ubytování, nemusíte se přihlašovat.

Mše svatá se zasvěcením Božímu milosrdenství

Prosíme, zkuste si udělat čas, abyste se mohli zúčastnit mše svaté na závěr kongresu, v neděli 25. května 2014 od 15.00 hod. Nakonec této mše svaté se chceme společně zasvětit Božímu milosrdenství. Ať naše společná účast na této bohoslužbě bude také svědectvím víry a povzbuzením pro ty, kteří hledají Boží milosrdenství!

Další informace tykající se kongresu budeme průběžně publikovat, mimo jiné, na stránkách poutního kostela Božího milosrdenství ve Slavkovicích (www.slavkovice.cz) a na stránkách kruhu vzájemné modlitby o Boží milosrdenství „Kniha milosrdenství“ (www.knihamilosrdenstvi.cz).

Na cestu do Slavkovic Vám všem ze srdce žehnáme a těšíme se na Vás!

 

Otcové pallotini

logo pěší pouť logo kniha milosrdenství

Aktuální číslo Apoštola

obálka časopisu

Puls

podpora pastorace

po najetí
©2009 pallotini.cz